Składniki:
·
pierś z kurczaka,
·
ser żółty,
·
nać pietruszki,
·
masło,
·
bułka tarta,
·
mąka pszenna,
·
jajka
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokroić
w plastry, rozbić, posolić, popieprzyć. Do środka dodać pokrojone w kostkę masło,
ser żółty, posiekaną pietruszkę, następnie zwijamy je i panierujemy w mące,
jajku i bułce. Smażymy na oleju.
Surówka z selera
Składniki:
·
seler,
·
jabłka,
·
rodzynki,
·
majonez
kielecki,
·
cytryna,
·
cukier,
·
sól,
·
pieprz
Sposób przygotowania:
Zetrzeć seler i jabłka, dodać namoczone rodzynki i skropić
całość sokiem z cytryny. Dodać majonez, cukier, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać.
smacznego:)
Poleca rodzina Pani Agaty