Nasz pomysł na obiad

Kotlety de volaille

Składniki:
·        pierś z kurczaka,
·        ser żółty,
·        nać pietruszki,
·        masło,
·        bułka tarta,
·        mąka pszenna,
·        jajka

Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokroić w plastry, rozbić, posolić, popieprzyć. Do środka dodać pokrojone w kostkę masło, ser żółty, posiekaną pietruszkę, następnie zwijamy je i panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na oleju.


Surówka z selera

Składniki:
·        seler,
·        jabłka,
·        rodzynki,
·        majonez kielecki,
·        cytryna,
·        cukier,
·        sól,
·        pieprz

Sposób przygotowania:
Zetrzeć seler i  jabłka, dodać namoczone rodzynki i skropić całość sokiem z cytryny. Dodać majonez, cukier, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać.

smacznego:)

Poleca rodzina Pani Agaty